Десетки хиляди излязоха на антиправителствен протест в Прага. Около 70 000

...
Десетки хиляди излязоха на антиправителствен протест в Прага. Около 70 000
Коментари Харесай

Около 70 000 души протестираха в събота в чешката столица Прага срещу политиката на правителството

Десетки хиляди излязоха на антиправителствен митинг в Прага.   Около 70 000 души стачкуваха в събота в чешката столица Прага против политиката на държавното управление в рецесия, заяви " Ройтерс ", представена от.

Те приканиха ръководещата коалиция да направи повече, с цел да управлява растящите цени на силата и показаха съпротива против Европейския съюз (ЕС) и НАТО.

Организаторите на демонстрацията от редица крайни и маргинални политически групи, в това число Комунистическата партия, обявиха, че страната би трябвало да бъде неутрална във военно отношение и да обезпечи директни контракти с снабдители на газ, в това число Русия.

" Целта на нашата проява е да желаяме смяна, основно в решаването на казуса с цените на силата, изключително на електричеството и газа, които ще унищожат стопанската система ни тази есен ", сподели съорганизаторът на събитието Иржи Хавел пред новинарския уеб страница iDNES.cz.

Протестът на Вацлавския площад в центъра на града се организира ден откакто държавното управление оцеля след избор на съмнение на фона на изказванията на опозицията за безучастие против инфлацията и цените на силата.

Гласуването сподели по какъв начин енергийната рецесия в Европа подхранва политическата неустойчивост, защото растящите цени на електрическата енергия подклаждат инфлацията, към този момент на равнища, невиждани от три десетилетия.

Премиерът Петр Фиала, който управлява дясноцентристката петпартийна коалиция, сподели пред осведомителната работа CTK в събота, че за протестиращите не са значими ползите на страната, а претекстовете са политически.

" Протестът на Вацлавския площад беше призован от сили, които са проруски, близки до крайни позиции и са срещу ползите на Чехия ", сподели той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР